Palatul moale

e format din valul palatin si lueta (“omulet”) si reprezinta locul anatomic cheie in aparitia Sforaitului. In unele cazuri intreg tractul respirator superior poate vibra generand un zgomot intens in timpul somnului.

Obstructia nazala cronica determina o respiratie orala cu vibratia excesiva a excesului tisular de la nivelul palatului moale si a luetei cu aparitia SFORAIT-ului.

Rigidizarea valului palatin si posibila remodelare a luetei utilizand Radiofrecventa va avea ca efect diminuarea vibratiei si reducerea semnificativa a intensitatii SFORAIT-ului.

Despre Radiofrecventa Palatului Moale, in ce consta?

Coblatia Palatului Moale reprezinta cea mai moderna si sigura interventie chirurgicala minim invaziva de tratament a sforaitului.

  • Consta in aplicarea unei energii de frecventa joasa la nivelul palatului moale cu crearea unor canale in tesutul moale. Reactia normala a organismului e formarea unui tesut cicatricial la nivelul acestor canale cu  rigidizarea palatului moale in circa 4-6 saptamani de la interventie.
  • Interventia minim invaziva se realizeaza in anestezie locala (poza)
  • Disconfort minim in comparatie cu interventile clasice invazive (Uvulopalatoplastia – UPPP ce consta in excizia excesului de tesut moale de la nivelul palatului si excizia partiala a luetei in anestezie generala) sau cu interventile ce utilizeaza Laser CO2.

 

Sedintele de tratament

Etapele tratamentului complet al Sforait-ului

Efectele Radiofrecventei Palatului Moale

Majoritatea pacientilor prezinta o diminuare semnificativa a Sforaitului in intervalul 4 – 6 saptamani postoperator.

Durere minima postoperator comparativ cu interventile clasice.

Reprezinta o metoda de tratament minim invaziv ce nu are caracter permanent dar care ofera o perioada lunga fara un SFORAIT deranjant.

Studii

Studiile de specialitate recente au evidentiat efectele benefice ale Coblatiei Palatului Moale in tratamentul SFORAIT ului.